Hoefziekten

Er zijn verschillende soorten hoefziekten. Gelukkig kunnen wij de meeste hoefproblemen tegenwoordig goed behandelen. Maar het is echter nooit leuk voor uw paard of pony, daarom raden wij altijd aan om een gezond paard of pony tussen de 6 en 8 weken te laten bekappen. Wij blijven daarmee de hoeven in optimale conditie houden. Mochten we afwijkingen vinden, kunnen wij in overleg met u tijdig ingrijpen. Hierdoor kunnen wij uw dier en u een hoop ellende besparen. 

Mocht u twijfelen over de conditie van uw paard/pony zijn hoeven. 
Laat het ons dan zo spoedig mogelijk weten. Door middel van een foto van de hoef te overleggen, Kunnen wij inschatten onder welk termijn het slim is om een afspraak in te plannen.


Hoefzweren

Hoefzweren zijn vervelende aandoeningen voor een hoef. Vaak staat jouw paard of pony ineens met een onverklaarbare pijn zijn zijn hoef.
Wij kunnen helpen!

Hoefbevangenheid

Als we het over hoefbevangenheid hebben, krijgen we vaak verdrietige reacties. Veel paardeneigenaren, zijn er nog steeds van overtuigd; dat Hoefbevangenheid het einde betekend. 
Gelukkig is dit niet zo! 

Hoornwand scheuren

Er zijn verschillende soorten hoornwand scheuren. De meest voorkomende scheuren in de hoef, zijn de droogte scheuren, hoornwandschimmels en de kroonrandscheuren.

Rotstraal 

De straal heeft een belangrijke rol bij een goed functionerend  hoefmechanisme van een paard. 
Wat gebeurt er bij rotstraal?